Crearea sau preluarea unei ferme necesită multe investiții. Indiferent de natura proiectului dumneavoastră, se va pune problema finanțării. Resurse personale, ajutor familial, împrumuturi bancare si nebancare, exista diferite opțiuni disponibile.
Pentru a fi realizat cu succes, acest tip de proiect necesită numeroase investiții dincolo de operațiunea propriu-zisă: achiziție de animale dacă doriți să deveniți crescător, echipamente (tractoare, remorci etc.), clădiri pentru animale sau depozitare, vehicule sau utilaje agricole, etc.
În contextul unei preluări, orice lucrare de modernizare sau transformare se poate dovedi necesară, precum și achiziționarea de echipamente existente, de exemplu.
Oricare ar fi natura proiectului dumneavoastră agricol, probabil că va trebui să vă folosiți resursele personale, să căutați subvenții și/sau să apelați la împrumuturi de la diverse institutii financiare, cum este si Patria credit ifn sa.
Pentru a vă evalua nevoile de investiții sau fluxuri de numerar, Patria credit ifn sa vă oferă posibilitatea de a va trimite solicitarea online, fără caracter obligatoriu. Desigur, consilierul financiar vă rămâne la dispoziție pentru a studia proiectul împreună cu dumneavoastră.
De ce resurse aveti nevoie pentru un proiect agricol?
În primul rând, identificați posibilitățile de a contribui cu capital propriu, adică economiile personale, ajutorul familiei sub formă de donații, fără a uita de subvențiile oferite de stat.
Bazați-vă pe contribuția personală
Contribuția personală rămâne soluția ideală pentru a reduce acumularea datoriilor și pentru a vă crește marja de siguranță.
Căutați ajutor de la familie
În ceea ce privește ajutorul familiei, acesta poate lua, de exemplu, forma unei donații sau împrumuturi la rate moderate. Un atu pentru finanțarea proiectului dumneavoastră deoarece un angajament familial sub forma unui împrumut pe termen lung va întări capitalul permanent al fermei dumneavoastră. Și vă va permite să beneficiați de finanțare în condiții favorabile. Rețineți că acest ajutor poate lua și forma unui depozit.
În cazul în care preluați ferma familială, poate fi luată în considerare și o schemă de recuperare graduală a capitalului.
Pentru a finaliza insa procesul de finanțare a fermei dumneavoastră și pentru nevoile dumneavoastră de antreprenor agricol, puteți utiliza o întreagă gamă de finanțări precum credite sau leasing.
Creditul de la Patria credit ifn sa pentru finantarea de care ai nevoie
Acest tip de credit face posibilă finanțarea multor tipuri de investiții profesionale: reînnoirea și achiziționarea de noi utilaje (tractoare, vehicule utilitare, mașini agricole etc.); modernizarea operațiunilor și achiziționarea de echipamente profesionale (depozitare, prelucrare, ambalare etc.); dezvoltarea companiei (constructii, dezvoltare cladiri de exploatare, cumparare de teren etc.).
Fie că optezi pentru o rată fixă sau variabilă, ai de ales între rambursare lunară, trimestrială, semestrială sau anuală. Pentru investițiile a căror rentabilitate nu este imediată, puteți solicita să beneficiați de o amortizare amânată, adică o amânare a rambursării capitalului împrumutat.
Patria credit ifn sa se gândește la confortul dvs. și la gestionarea eficientă a banilor dvs. și vă oferă soluții de ultimă oră pentru a vă satisface diferitele nevoi (gestionarea contului, finanțarea proiectelor, asigurare și protecție, realizarea de economii etc.). Puteti face o prima solicitare accesand site-ul online, iar creditul pentru investitiile atat de necesare va fi accesibil, beneficiind si de sfatul unui consultant financiar.