Categorii
Blog

Bănci care acordă credit cu istoric negativ? Greu de găsit, dar nu imposibil!

Băncile sunt foarte vigilente la profilul general al celui ce împrumută bani. Condiții de împrumut mai bune vor fi acordate debitorilor care prezintă cel mai mic risc pentru instituțiile de credit. Asta nu vrea să spuna că nu ai nicio șansă la un nou credit atunci cand vei avea nevoie. Evaluarea unui profil al debitorului se face folosind diferite criterii, iar dacă va încadrați în ele, veți putea contracta un credit, indiferent de istoricul de creditare.

Conturile de economii

Este necesar să demonstrați că aveți conturi de economii pentru a vă optimiza profilul de debitor. Aceste conturi de economii sunt o modalitate bună de a demonstra băncii că un istoric negativ este de domeniul trecutului. Aceasta reflectă și capacitatea de economisire și, prin urmare, efortul depus de-a lungul mai multor ani pentru a investi. Astfel, veți avea șanse mai mari ca unele bănci care acordă credit cu istoric negativ să vă ofere mai mult, chiar cele mai bune rate pentru acest tip de credit.

Gradul de îndatorare

Gradul de îndatorare trebuie musai să respecte una dintre cele mai logice reguli: toate ratele lunare ale celui ce dorește să împrumute (indiferent de tipul de credit) nu trebuie să depășească 40% din suma totală a venitului său. Prin urmare, rata datoriei trebuie redusă la minimum pentru a-și optimiza profilul de împrumut. Acest nivel sau limita îl va ajuta pe cel ce vrea sa imprumuta să aiba bani pentru traiul zilnic. Suma rămasă nu trebuie să fie prea mică, astfel încât debitorul să-și poată plăti cheltuielile și să trăiască normal.

O situație profesională stabilă

Principala teamă a instituțiilor de creditare este nerambursarea ratelor lunare ale creditului. Ipotecile se fac pe perioade lungi (până la 25 sau 30 de ani) iar viitorul profesional al debitorilor poate părea incert. Acesta este motivul pentru care un debitor care este angajat de câțiva ani într-o companie, care de altfel este într-o stare financiară bună, va liniști băncile.

Ce este un istoric de creditare?

Istoricul de creditare va spune băncilor ce credite a contractat o persoană, indiferent de natură lor. Conturile bancare ale celui ce-și dorește să împrumute nu trebuie să prezinte anomalii pentru a avea un profil viabil. Descoperirile de cont repetate sunt un semn rău de dat băncii și indică dificultăți în gestionarea finanțelor. Un descoperit de cont bancar nu înseamnă că nu își va plăti ratele lunare, dar va face băncile să fie precaute. Deci, atenție! Există bănci care acordă credit cu istoric negativ, doar că trebuie să vă bazați pe toate celelalte criterii pentru a convinge banca de implicarea în noul proiect.

Un proiect coerent

Tipul de proprietate, afacerea pe care doriți să o deschideți sau orice altă motivație ați avea vor fi, de asemenea, criteriile de alegere în cazul unor bănci care acordă credit cu istoric negativ.

Daca banca va avea un risc mai mic, si condițiile de creditare vor deveni multS mai avantajoase. Instabilitatea generală își poate pune amprenta pe serviciile bancare, mai ales în ceea ce privește obținerea de credite. Trebuie doar să aveți grijă la clauzele contractuale și la condițiile generale ca să nu vă treziți cu surprize!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *